Tuotantotalouden perusteet 35A00310

GD Star Rating
loading...

8 Replies to “Tuotantotalouden perusteet 35A00310”

 1. Työmäärältään sopiva mutta aika laaja kurssi. Kannattaa tehdä töitä kurssin mittaan, eikä jättää viimeiseen iltaan. Keväällä 2019 luennot videoitiin ja laitettiin mycoursesiin, mikä toimi mielestäni erittäin hyvin. Motivoituneet ja asiantuntevat proffat tekivät luentojen seuraamisesta miellyttävää.

 2. Keväällä 2017 käyty. Kurssi oli mursuvuoden vaativammasta päästä. Mikko oli huikea ja kurssi mielestäni vuoden paras.

 3. Työmäärältään selkeästi vuoden vaativimpia kursseja, ei niinkään asioiden vaikeuden vaan työmäärän takia. Tarkkalan panostus innostaa paneutumaan asioihin paremmin kuin muilla kursseilla, mutta neljän tunnin luennot ovat silti hieman raskaita. Harjoituspaketit melko työläitä, kuitenkin tentin kannalta hyvin hyödyllisiä. Tentti voisi olla paljon vaikeampikin, nykyisellään jokainen joka viitsii lukea tärpit läpi saa kyllä vitosen tai vähintään nelosen. Kokonaisuudessaan hyvin järjestetty kurssi, selkeät osaamistavoitteet ja monia muita kursseja viihdyttävämpää opetusta.

 4. Ehdottomasti Mursuvuoden parhaimpia kursseja. Tarkkala laittaa kurssiin enemmän aikaansa, kuin kolmen muun kurssit professorit yhteensä. Omistautuminen oppilaille on aivan ensiluokkaista ja motivoi myös itseä opiskelemaan ahkerammin. Oikeastaan lukuvuoden ensimmäinen kerta, kun tuli opiskeltua kunnolla.

 5. Kurssi käyty keväällä 2016. Tarkkalan panostus kurssiin ihan uskomatonta – ehdottomasti mursuvuoden paras kurssi! Kuten aiemminkin mainittu, luennoilla kävi selväksi mitä asioita tentissä tullaan kysymään. Vanhojen tenttien tekeminen ja niiden avulla harjoitteleminen tuottivat tulosta: tentistä selviytyi kunnialla läpi. Kannattaa todellakin laskea vanhoja tehtäviä ja harjoitella tekemään ne nopeasti. Tentissä voi muuten tulla tosi kiire. Opettajana Tarkkala oli viihdyttävä ja osasi aiheen etu-ja takaperin. Missään vaiheessa ei liian puuduttavaa kuunneltavaa ja itsellä ainakin käsitys tuotantotaloudesta aineena muuttui täysin. Mahtavaa, että joltain opettajalta löytyy tällaista panostusta ja intoa – huikea kurssi! Opettajalta sai vielä viimeisinä päivinä ennen tenttiä vastauksia kysymyksiin ja henkilökohtaista apua esim. Töölön Hubissa. Kurssi oli ihan ykkönen!

 6. Tarkkalan panostus kurssiin on ihan uskomaton. Hatunnostot Mikolle!

 7. Käyty keväällä 2016 Mikko Tarkkalan vetämänä. Kurssi on kokonaisuutena todella vaativa ja aikaa vievä, mutta samalla erittäin palkitseva ja hyödyllisen tuntuinen. Viikoittaiset kolme kappaletta neljän tunnin luentoja kuulostavat pitkiltä, mutta menevät yllättävän nopeasti luennoitsijan monologin viihdyttävyydestä ja tasaisin väliajoin kuultavista kevennyksistä johtuen. Harjoituspaketteja oli yhteensä viisi kappaletta ja niiden osuus kurssiarvosanasta 40%. Niiden tekeminen painottui melko vahvasti viikonlopulle palautuksen ollessa tiistaina.

  Tenttiin valmistautumista helpottaa se, jos jaksaa kuunnella luennoilla, sillä Tarkkala tiputtelee tenttitärppejä tasaisin väliajoin. Lisäksi tenteissä kierrätetään samoja kysymyksiä opettajan aiempien vuosien tenteistä. Kaikki asiaan paneutuneet siis tiesivät melko lailla mitä tentissä tullaan kysymään ja kysymys olikin lopulta siitä, kuinka paljon oli valmis panostamaan vastausten ulkoa opetteluun. Opettaja sanoikin itse, että tentissä testataan älykkyyden sijaan ennemminkin asennetta ja viitseliäisyyttä.

  Kokonaisuutena kysymyksessä oli toistaiseksi mursuvuoden paras kurssi. Tarkkalan panostus kurssiin on aivan omaa luokkaansa. Materiaalit ja luentokalvot on hiottu viimeisen päälle, harjoituspakettien korjaus tapahtuu todella nopeasti ja luennot ovat tykitystä ensimmäisestä minuutista viimeiseen. Kysymyksessä oli myös ensimmäinen kurssi, jonka opettaja antoi puhelinnumeronsa kaikkien käyttöön sitä varten, että ”voi soittaa koska vain”. Tästä jäi sellainen fiilis, että opettajan vahva sitoutuminen oli myös omiaan motivoimaan opiskelijoita tekemään parhaansa.

 8. Kurssi käyty keväällä 2015. Kokonaisuutena hyvä kurssi! Ei kuulemani mukaan juurikaan vastaa muita BT:n kursseja.

  Opettaja Katri Kauppi oli hyvä luennoitsija, kuin myös motivoitunut vetämään kurssia ja innosti opiskelijoita hyvin. Harkkaryhmän vetäjä (kurssiassari) myös ihan ok. Harkkaryhmässä laskettiin tehtäviä, joten siihen ei tarvinnut valmistautua etukäteen. Kuitenkin joskus aika loppui eikä kaikkia tehtäviä ehditty käydä. Harkoissa tehtävät tehtiin paperille, mutta vetäjä ikävä kyllä oletti opiskelijoilla olevan myös luentodiat ja excel käytössään, joten eniten harkoista sai irti, jos oli mukana paperia+kynä sekä kone, mikä on tietenkin epäkäytännöllistä. Sekä harkkojen että luentojen diat selkeitä ja kattavia!

  Kurssi on työläs ja asiaa on todella paljon, moniin muihin peruskursseihin verrattuna aikaa vievä ja ei-matemaattisesti orientoituneelle opiskelijalle ehkä vaikea. Viikottaiset palautettavat tehtävät kuitenkin pakottivat tekemään töitä jo kurssin aikana, joten tenttiin valmistautuminen ei ole mahdoton urakka. Itse tein töitä paljon kurssin aikana ja sain 5. Läpi pääsee ymmärtääkseni melko helposti, mutta 5 vaatii aikaa ja vaivaa (itsellä lyhyt matikka taustalla, pitkän lukeneilla varmaan helpompaa).

  Tentti oli pitkä ja hirveä kiire siinä tuli, mutta sitä varten vinkki: Jos kokeessa on sekä laskuja että kirjallisia tehtäviä, kannattaa ensin tehdä laskutehtävät, koska niissä kiirehtimällä voi menettää paljon pisteitä. Kirjalliset voi ”hutaista”, sillä kielioppivirheistä ei sakoteta ja osaan tehtävistä voi vastata ranskalaisilla viivoilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.