Talousmatematiikan perusteet 30A03000

GD Star Rating
loading...

3 Replies to “Talousmatematiikan perusteet 30A03000”

 1. Hyödyllinen kurssi taloustieteen matematiikan kannalta.

  Tekemällä harkat ja aktiivisella osallistumisella saa hyvän arvosanan, vaikka välillä käsitteet ja tehtävät menee yli hilseen. Toki kun asiat oppii kerralla kunnolla helpottaa se jatkoa.

  Luennot oli ehkä hieman liian matikkahepreaa ja varsinkin aamuluennoilla meni 50% ohi, mutta kirjasta ja kysymällä asiat oppii.

 2. Ok kurssi. Huono ajoitus toiselle vuodelle. Mielummin mursuvuonna pois alta jos tulevaisuudessa mahdollista. Harkat kannattaa tehdä.

 3. Kurssilla oli uusi opettaja keväällä 2017, mutta kurssi koostui vanhaan tapaan luennoista ja harkoista. Kurssi on kahden periodin kurssi ja sen voi suorittaa joko tekemällä 2 välikoetta tai yhden lopputentin. Välikokeiden / tentin osuus arvosanasta on 70% ja harkkojen 30%. Suosittelen tekemään harkat, koska ne ovat helppoja ja nopeita tehdä (n. 2-5 tehtävää per harkka).

  Luennot olivat mielestäni yllättävän hyviä ja kurssin vetäjästä näki, että hän halusi opiskelijoiden oikeasti ymmärtävän asiat. Harkkaryhmä taas oli aika farssi; kurssiassari ei ollut perehtynyt tehtäviin ainakaan kurssin alkupuolella lainkaan (lakkasin käymästä harkoissa jossain vaiheessa) eikä hän myöskään osannut selittää asioita kovin hyvin. Harmittavasti harkkaryhmä oli ainoa tapa saada tehtävien oikeat vastaukset selville, sillä vetäjä ei suostunut laittamaan niitä Mycoursesiin.

  Itse suoritin kurssin tekemällä välitentit, jotka olivat hyvin helppoja ja koostuivat käytännössä suoraan harkkatehtävistä. Suosittelen tätä tapaa, sillä jos tekee vain lopputentin, on sisäistettävän asian määrä todella suuri.

  Pitkän matikan lukijoille kurssi on helppo nakki (koko ensimmäinen puolikas kerrattiin käytännössä vain lukiomatikkaa), mutta lyhyen matikankin lukijat selviävät varmasti hyvin arvosanoin jos jaksavat nähdä vähän vaivaa ja käydä luennoilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.