Company of the Week -blog: Bearing Point – Tuesday

Tuesday – Ari Syrjälä

Kännykkä herättää, vaikka kehoni mielestä ei todellakaan ole vielä sen aika. Katselen hetken ympärilleni ja tajuan, miksi herääminen on tavallista tahmeampaa: kymmenen tunnin aikaero ravistelee kroppaa. Takana on pitkä lento, edessä työntäyteisiä päiviä asiakkaamme kanssa.

Tänään on tarkoitus tavata logistiikka- ja hankintapuolen asiantuntijoita ja käydä heidän kanssaan läpi, minkä vaiheiden kautta heidän juuri lanseerattava uusi tuotteensa päätyy asiakkaalle. Tähän liittyvät vahvasti myös erilaiset tietojärjestelmät: miten meidän kirjanpitomme saa tietää, että paketti on saapunut perille? Jos asiakas ei olisikaan tyytyväinen tuotteeseen ja haluaisi palauttaa sen, mitä kanavaa pitkin yhteydenotto tapahtuisi? Kuka syöttää nämä tapahtumat ja mihin järjestelmään?

Saavun asiakkaamme toimistolle kahdeksan nurkilla mukanani läppärilaukku sekä Fazerin sinistä tuliaisina Suomesta. Kaikkia, joita olen sopinut tänään tapaavani, yhdistää kova kiire. Voinkin onnitella itseäni jo siitä, että olen onnistunut nipistämään palan heidän työpäivistään. Nuo palaset eivät ole suuren suuria, joten oleellinen on tiivistettävä tehokkaasti eikä rönsyilylle ole sijaa.

Tapaan ensin supply chain-tiimin edustajan, jonka kanssa käymme läpi hänen tiiminsä arviota tulevista takuukorjaustarpeista. Tässä, kuten muissakin päivän palavereissa, korostuu se, kuinka tehokasta onkaan käydä asiat läpi kasvotusten loputtoman sähköposti- ja puhelurumban sijaan. Olen varannut palaveriin tunnin, mutta saamme asiat käytyä läpi reilusti nopeammin. Sama kaava toistuu päivän muissa palavereissa.

Päivän päätteeksi nautimme illallisen, minkä jälkeen palaan hotellille: ensin nopea treeni alakerran kuntosalilla, sen jälkeen päivän palavereiden muistiinpanojen muuntamista (aitoon konsulttityyliin) prosessikaavioiksi sekä sähköpostien läpikäyntiä.

Suomessa alkaa olla aamu, ja erään toisen asiakkaamme kanssa on sovittu puhelinpalaveri. Pätkivästä nettiyhteydestä huolimatta saamme tarvittavat asiat käytyä läpi noin tunnissa, ja hieman ennen puoltayötä siirryn offline-tilaan lataamaan akkuja seuraavaa päivää varten.

Ari Syrjälä
IT Advisory -tiimi, erikoisalueena taloussuunnittelu ja -raportointi