Company of the Week -blog: Bearing Point – Wednesday

Wednesday – Marko Mäkilä

Valmistuin kauppikselta laskentatoimesta alkuvuodesta 2014 ja aloitin tuolloin työt BearingPointilla. Nyt konsulttielämää on takana reilu puolitoista vuotta ja tänä aikana olen ehtinyt työskennellä monenlaisissa projekteissa hyvin erilaisten asiakkaiden kanssa. Opintotaustani vuoksi päädyin luontevasti meillä IT Advisory/Finance, Risk & Compliance –tiimiin, jossa teemme pääasiassa töitä erilaisten talousprosessien parissa yhdistellen vahvasti liiketoiminta sekä teknistä osaamista projektien toimittamissa.

Päiväni alkaa puoli kahdeksan maissa kellon soittaessa ilmoille päivän ensimmäiset kitararytmit. Nopea valmistautuminen, aamupala ja kohti toimistoamme Helsingin keskustassa. Matkalla vielä latte mukaan piristämään aamua. Toimistolla ensin kone auki ja pikainen suunnittelu päivän töistä. Minulla on tällä hetkellä menossa useampi projekti, joten joudun suunnittelemaan tavanomaista tarkemmin miten jaan työaikani eri projektien kesken. Suunnittelun lomassa vaihdamme kuulumisia toimistolla olevien työkavereiden kanssa – on aina mielenkiintoista kuulla mitä muita projekteja meillä on menossa ja mitä niihin kuuluu.

Aamupäivä on tänään varattu uusien laskentojen tekoon asiakkaan raportointijärjestelmään. Asiakas on toivonut järjestelmään uutta toiminnallisuutta kassavirtaraportointia varten, joten suunnittelen ja testaan tämän toteutusta asiakkaan järjestelmässä. Otamme asiakkaan kanssa nopean lync-session, jotta varmistamme miten raportointiprosessi toimii ja miten pääsemme haluttuun lopputulokseen. Aamun päätteeksi saan testiversion tästä valmiiksi ja se jää asiakkaalle tsekattavaksi.

Puolenpäivän aikaan lounas keskustassa. Kollegoiden kanssa nopea keskustelu mihin tänään mennään syömään. Keskustassa vaihtoehtoja riittää, mutta sieltäkin nopeasti muodostuu muutama oma suosikkipaikka. Pompier ei petä koskaan, joten sinne. Lounaan jälkeen suuntaan asiakkaalle Espooseen palaveriin, joten hyppään junaan ja suuntaan kohti asiakkaan toimistoa.

Iltapäivän agendalla on asiakkaan tilinpäätösraportointiprosessin läpikäyntiä ja sen sovittamista uuteen raportointijärjestelmään. Käymme liitetietojen teon vaiheita läpi ja mietimme niiden teknistä toteutusta järjestelmän avulla. Lisäksi asiakkaalla on muutamia kysymyksiä järjestelmän käyttöön liittyen, joten käymme niitä läpi. Tänään päivä on ollut taas enemmän teknistä sorttia. Lähestymme asioita vaihdellen enemmän prosessien näkökulmasta tai kuten tänään hyvin vahvalla yhteydellä IT-järjestelmiin. Pidän siitä, että voin yhdistellä työssäni näitä molempia puolia.

Lopetan työpäivän viiden jälkeen ja suuntaan kohti bändini treenistä Lauttasaaressa. On keikkaviikko, joten on aika treenata uudet (ja vanhat) biisit keikkakuntoon. Illalla mietin vielä hieman seuraavaa työpäivää. Erilaisten projektien ja asiakkaiden vuoksi päiväni ovat olleet viime aikoina hyvin vaihtelevia ja onkin tullut vietettyä hyvin vaihtelevasti aikaa omalla toimistolla ja toisaalta eri asiakkaiden luona. Näyttää siltä, että seuraava päivä menee kokonaan asiakkaan toimistolla, joten silloin taas tiedossa jotain muuta!

Marko Mäkilä
Business Consultant