Company of the Week -blog: Bearing Point – Thursday

Thursday – Nicklas Englund

Yleensä valmistelut seuraavaa päivää varten on hyvä tehdä ajoissa. Aina se ei kuitenkaan onnistu, joten valmistelen seuraavaa päivää vasta kymmenen jälkeen illalla, tuttavan käytyä illallisella. Onneksi näitä kiireellisiä yhdeksästä yhteentoista päiviä ei ole kestänyt kuin muutama viikko ja näkyvissä on jo normaaliin rytmiin pääsy.

Aamulla herään kuudelta, jotta on ehdin hakea EU-passin Pasilasta. Tavoitteena on päästä villisikajahtiin muutamana viikonloppuna tammi-helmikuussa, tweed-pukuisten miesten ja naisten kanssa. Ensimmäisen kalenterissa olevan tapaamisen joudun kuitenkin jättämään väliin, onneksi osallistuminen tähän oli vapaaehtoista. Sen lisäksi meiltä oli jo kaksi muuta konsulttia edustamassa kyseisessä kokouksessa, ja asiakas oli tyytyväinen. Aamu jatkuu päivän tärkeimmän kokouksen valmistelulla ja viimeistelyllä.

Ennen lounasta on kuitenkin avustettava kollegaa toisessa projektissa. Olemme tarjoamassa uutta ratkaisua olemassa olevalle asiakkaalle ja kollega pyytää katsomaan, onko hänen ratkaisu toimiva ja voidaanko tällä jatkaa eteenpäin. Ratkaisu näytti hyvältä ja toimivalta, joten jatkettiin sen työstämistä ja esittämistä seuraavana päivänä asiakkaalle.

Päivän tärkein kokous on usean tunnin workshop, jossa tarkoituksena on kartoittaa osaksi nykytilanne ja keskustella meidän alustavasta ratkaisusta. Keskustelut etenevät hyvässä hengessä ja asiakas on tyytyväinen meidän osaamiseen, alustavaan ratkaisuun ja siihen, että oikeasti ymmärretään heidän tarpeet. Meidät yllätti asiakkaan motivaatio, osaaminen ja kaikkien workshopissa olleiden asenne. Isot peukut sekä asiakkaalle että meille. Pitkästä päivästä huolimatta tällaiset asiat antaa voimaa loppupäivälle. Siirryn takaisin toimistolle yhdistämään workshopin muistiinpanot ja lähettämään sähköpostia kollegoille, jossa jaetaan lisätehtävät seuraavaa workshopia varten.

Jotta vapaa-ajalla ei tulisi tylsää, niin olen mukana Hankenin mentorointiohjelmassa, jossa toimin mentorina yhdelle viimeisen vuoden opiskelijalle. Kyseessä on 7-8 kuukauden ohjelma, jossa on tapaamisia noin kerran kuukaudessa. Tähän asti aktori on ainakin esittänyt tyytyväistä ja ohjelma jatkuu muutaman viikon kuluttua seuraavalla tapaamisella.

Nicklas

IT Advisory – Senior Consultant

Toimin sekä projektipäällikkönä että asiantuntijana pääasiassa talousjohdon ja talousorganisaation projektien parissa.