Company of the Week -blog: Bearing Point – Friday

Friday – Petra Poikela 

Herään hyvissä ajoin aamulla, jotta ehdin käydä läpi vielä koko aamupäivän agendan ja eri palaverien sisällön. Päivä nimittäin alkaa neljällä perättäisellä kokouksella, joiden välissä ei ehdi kuin vaihtaa huonetta ja siirtää ajatukset seuraavaan läpikäytävään aiheeseen. Aamupalan jälkeen hyppään kollegan auton kyytiin ja lähdemme ajamaan kohti kauempana sijaitsevaa asiakkaan toimistoa.

Työskentelen tällä hetkellä pitkässä järjestelmäimplementointiprojektissa. Työnkuvaani on kuulunut projektin alkuvaiheessa liiketoiminnan asettamien vaatimusten kerääminen ja erilaisten prosessien kuvaaminen sekä kehittäminen. Nyt kun projekti on edennyt jo pidemmälle toteutusvaiheeseen, olen auttanut asiakasyritystä järjestelmätuen ja ylläpidon suunnittelussa sekä muutosjohtamisessa.

Aamun ensimmäisessä tapaamisessa kehitystiimi demonstroi meille järjestelmätuelle rakennettua tiketöintityökalua. Kehitystiimi on tehnyt hyvää työtä ja toteamme työn menevän oikeaan suuntaan. Sovimme vielä seuraavat tehtävät ja jatkan matkaani seuraavaan palaveriin. Kymmeneltä alkavassa palaverissa esittelemme asiakkaalle järjestelmätuen toimintamallia ja prosesseja. Järjestelmätuen suunnittelu on vaatinut erityistä huomiota tässä projektissa, sillä tuen on tarkoituksena avustaa myös asiakkaamme asiakkaita, jotka tulevat käyttämään osana projektia implementoitavaa asiakasportaalia.

Seuraavaksi on vuorossa viikottainen projektitiimin palaveri, jossa kokoontuvat asiakkaan edustajat, projektissa työskentelevät konsultit sekä järjestelmätoimittajat. Tällä viikolla projektissa on tapahtunut paljon, joten läpikäytävää asiaa riittää. Ennen lounasta tapaan vielä yhden asiakkaan työntekijän, jolle esittelen sisäiseen viestintään tarkoitettua materiaalia.

Tänään lounasbreikki siirtyy myöhemmäksi aamupäivän palavereiden vuoksi. Viimein ennen kello yhtä pääsen ruokailemaan pikaisesti asiakkaan henkilöstöruokalaan. Kun työkaverit ovat syöneet lounaan jo aiemmin, en vietä montaa minuuttia ruokalassa ja ”pääsen” nopeasti takaisin näytön eteen istumaan. Pian lounaan jälkeen lähden kohti keskustaa ja BearingPointin toimistoa, sillä meillä on tarkoitus syödä illallista myöhemmin aikaisemman projektin tiimin kesken.

Toimistolle päästyäni ehdin vihdoin palata aamun aiheisiin ja tehdä asiakkaan pyytämät muutokset aamupäivän palaverissa läpikäytyihin materiaaleihin. Työpäivän päätteksi otamme vielä puhelun toisen samalla asiakkaalla työskentelevän tiimin kanssa. Saamme heiltä hyvää inputia omaan työhömme ja sovimme, että pidämme vielä erillisen workshopin asian tiimoilta heti ensi viikon alussa.

Lähden toimistolta kuuden aikaan ja vähän jälkeen kuuden tapaan kollegani ravintolassa. Koska ruokaa ja juttua riittää, hyppään vasta viimeiseen ratikkaan kohti kotia yhdentoista jälkeen. Onneksi on taas kokonainen viikonloppu aikaa kerätä voimia seuraavan viikon ponnisteluita varten.

 

Petra Poikela

Business Consultant